Logistik och matdepåer

bild (19)

Långa turer är inte bara fantastiska vyer, solgropar och telissvängar i knädjupt puder. Det handlar också mycket om planering och logistik. De senaste dagarna har mest handlat om logistik och lite om solgrop.

Bland annat har vi spenderat dagar (och nätter) med att förbereda våra matdepåer. Det har tagit mycket tid och mycket plats. Därför är vi mycket tacksamma för att vi fått lånat lokaler av Sport Ewa i Sundborn för att göra detta arbete och även att vi får förvara all vår proviant där.

bild (23)

Bakom datorn har David full koll på vad som ska packas i vilken depå.

bild (22)

Massproduktion av dagsransoner med nyponsoppapulver.

Arbetet går givetvis mycket fortare om man är fler som hjälps åt, så ett stort tack till min bror Daniel som spenderade många timmar med att hjälpa oss att packa allt. Arbete blir också mycket roligare om man är fler och hjälps åt.

bild (20)

Ibland sliter man sitt hår.

Men när klockan närmar sig 01.00 på natten och det fortfarande är flera timmars jobb kvar så är det inte alltid roligt. Då får man blunda en stund och drömma sig bort till vita vidder och gnistrande snö. Plötsligt återvänder energin och förberedelserna blir åter en viktig del av resan så att det under turen finns gott om tid att njuta av solgropar istället för att fundera kring logistik.

/Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s