Leverans från Blå Band Expedition Meal

Igår kom vår leverans med frystorkad mat från Blå Band Expedition Meal. För er som undrar hur mycket frystorkad mat det egentligen går åt för två personer som ska vara ute i 140 dagar kan jag avslöja att det blir en hel del. Åtta kartonger mat anlände. Det tog upp nästan all plats hos utlämningsstället. På morgonen fick jag ett samtal från en personal som bad mig hämta allt snarast för hon behövde ta sig fram till andra paket. När jag sa att det inte hade kommit några avier än för att hämta ut paketen med förklarade hon på andra sidan telefonen vänligt men bestämt att paketen skulle hämtas, med eller utan avier!

Leverans Blå Band Expedition Meal

Totalt har vi beställt 430 måltider med frystorkad mat. Vi räknar med att äta vissa måltider inomhus och någon gång vill vi lyxa till det extra mycket, alltså att någon annan lagar maten åt oss. I Sverige är det ju faktiskt i fjällen som några av de bästa matupplevelserna i landet bjuds. Alla som njutit en middag på STF Blåhammaren eller STF Storulvån kan intyga! Hoppas det är lika i Norge.

Innan vi beställde maten hade vi provsmakning under några dagar. Topp fem favoriter av Blå Band Expedition Meal blev då:

1. Skinnarmos Pasta Carbonara
2. Potatismos med nötkött och grönsaker
3. Krämig pasta med kyckling
4. Chili con carne
5. Pasta Skagen

Om du börjar få dåligt med idéer där hemma i köket kan vi här inspirera till en enklare, snabbare och godare matlagning!

/Niclas

Annonser

2 thoughts on “Leverans från Blå Band Expedition Meal

  1. Det vore intressant att läsa lite mer om hur ni tänkt komplettera den frystorkade maten. Hur tänker ni tex. kring frukt och grönsaker?

    • När man är ute på tur så begränsas givetvis möjligheterna att ha med livsmedel som kräver vissa temperaturer för att inte bli dåliga.

      Färska frukter och grönsaker får nog bli en lyxprodukt som kan ätas när vi passerar något samhälle. Men frukt och grönsaker i torkad form går givetvis utmärkt att ha med. Exempelvis är egentrokade äppelringar både enkelt, billigt och gott att ha med på tur!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s