El camino del Ray

Livets liv fortsätter här i Spanien. Är en väldigt skön lunk och rytm som har infunnit sig. Det känns verkligen lyxigt att få unna sig en så här lång semester och hinna landa ordentligt på den här platsen.

El camino del Ray 2_Foto David Erixon

Som jag skrev senast är El Chorro känt för sin fina klättring. En annan sak som denna plats är känd för är ”El Camino del Ray” som på svenska betyder ”Kungens väg”. Genom El Chorro rinner en flod som är uppdämd för vattenkraft. Arbetet med vattenkraften inleddes i början av 1900-talet och för att kunna underhålla och arbeta med detta krävdes det en ”väg”. Denna började byggas 1901 och stod färdig 1905. Efter att den spanske Kungen vandrat denna sträcka på 1920-talet kom den att kallas ”kungens väg”, El Camino del Ray. Nu är det ju dock så att det är väldigt bergigt och brant här så denna underhållsväg är en endast 1 meter bred avsats som anlagts utmed bergssidorna. Från början säkert gedigen och robust men tidens tand har nu gjort sitt och på vissa ställen öppnar sig hål i denna väg och plötsligt står man framför ett upp till 100 meter högt stup. Fullständigt livsfarligt kan tyckas och därför sitter det numer vajrar utmed vägen i vilka man ser till att vara inkopplad. Där betongen helt saknas får man hålla sig fast i vajrarna och kliva på de järnstag som sitter kvar i berget. Definitivt inget för den höjdrädde eller den som inte känner sig trygg på hur man ständigt sitter tryggt och säkert fast. Ett som dock är säkert är den som vandrar Caminon får en hisnande upplevelse i ett enastående vackert landskap.

Jag bjuder här på lite bilder från när vi gick Camino del Ray. Klicka på någon av bilderna för ett bildspel.

/David

Annonser

2 thoughts on “El camino del Ray

  1. Ping: Lilla klätterskolan | Norge på langs – de Luxe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s