Hitta skidspår nära dig

Efter ett par dagars snöfall och ihållande kyla kan man äntligen säga att vintern är här på allvar i stora delar av landet. Allt fler skidspår börjar nu bli åkbara och jakten efter snö i allt det gröna har blivit lättare. En ovärderlig hjälp för att hitta skidspår är hemsidan Skidspar.se Där kan du söka efter anläggningar i hela landet, läsa aktuella spårstatusar och även dela med dig till andra om dina upplevelser i skidspåren. Hela sidan bygger helt enkelt på att vi hjälper varandra med rapporter om spår.

Skidåkare på lugnet

På Lugnets Skidstadion i Falun pågår arbetet för fullt med spårarbetet. Snökanonerna går på högvarv och pistmaskinerna står sälla still. I dagsläget erbjuds det möjligheter till både klassisk åkning och skate.

Ombyggnas av Riksskidstadion Lugnet inför Skid VM 2015

Nere på stadionområdet på Riksskidstadion Lugnet pågår renoveringarna för fullt inför Skid VM 2015 som ska gå av stapeln. Du kan redan nu boka in 18 februari till 1 mars 2015 i din kalender! Det ska bli härligt att återigen få uppleva ett VM på hemmaplan. Sist det begav sig var 1993 då Torgny Mogren bärgade guldet på 5 milen. Här kan du återuppleva detta ögonblick!  Men Falun har arrangerat VM två gånger tidigare. Första gången var 1954 och på VM 1974 introducerades plastskidorna för första gången.

Isen

Även isarna fryser till och det går att hitta fantastiska skridskoisar. Passa på! Imorgon kan det det vara försent.

/Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s