På klätterresa i Spanien

Här kommer en hälsning från spanska El Chorro. Jag har nu varit här några dagar och ska vara här totalt två veckor. Fick frågan av ett par kollegor från fjället och kunde inte tacka nej. Att klättra, äta god mat och hänga i solen under två veckor lät allt för de Luxe. Tänker att det dessutom kan vara bra att tänka på lite annat ett tag efter ett par månaders väldigt intensivt arbete inför vinterns tur.

Vy över klippan Frontales. Foto: David Erixon

Vy över klippan Frontales. På väg hem efter en dags klättring. Foto: David Erixon

El Chorro ligger en knapp timmes resa nordväst om Malaga. Vi har soligt väder men det är lite kallt här för årstiden. Temperaturen kryper ner mot nollan på nätterna men på dagarna är det riktigt varmt och skönt att befinna sig vid klätterlipporna så länge man undviker vinden.

Själv hade jag aldrig hört talas om denna plats tidigare men bland klättrare är den välkänd. I området finns flera stora väggar som är fulla av leder för sportklättring. Det sitter alltså bultar i bergväggen med ett par meters mellanrum, bultar som man sedan säkrar sig i efterhand som man kommer högre upp utmed berget. Svårighetsgraden på klättringen varierar väldigt så alla från nybörjare till väldigt erfarna kan finna sitt lystmäte.

Något jag älskar med att befinna mig på nya platser är att tiden plötsligt går långsammare. Jag har bara varit här tre dagar men det känns som två veckor. Förmodligen för att tre dagars intryck här motsvarar två veckors vardagsintryck.

Vi bor på en camping och vid niotiden efter frukostbestyr drar vi iväg till något av alla klätterområden. Det tar ungefär en halvtimme att gå och sedan klättrar vi till solen börjar sjunka och kommer hem framåt sextiden.Vi har redan kommit in i en skön semesterlunk och fått fasta rutiner. Jag trivs otroligt bra i en sådan här enkel och okomplicerad tillvaro där största fokus ligger på vad som händer under dagen. Det världsliga runtomkring får mindre betydelse och man hamnar lite som i en bubbla. På samma sätt som det kommer att bli under vinterns tur.

Bjuder här på ett litet bildurval från de första dagarna. Klicka på bilderna för att se ett bildspel,

//David

Annonser

One thought on “På klätterresa i Spanien

  1. Ping: Lilla klätterskolan | Norge på langs – de Luxe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s