Stavanger Turistforening är med på turen

Även Stavanger Turistforening (STF), som är en av Den Norske Turistforenings lokala föreningar, kommer att gå in och stötta vår tur med fri logi på de stugor som dom förfogar över.

Stavanger Turistforening förkortas också STF, dock ej att förväxla med Svenska Turistföreningen. STF är Rogalands största friluftsorganisation med fantastiska 22 890 medlemmar. Man förfogar över inte mindre än 38 stugor i områdena Rogaland, Aust-Agder, Vest-Agder och Telemark. I dessa områden finns sommartid 1240 kilometer sommarled och 370 kilometer kvistad vinterled. Alltså erbjuds enastående möjligheter att upptäcka den norska naturen på ett njutbart sätt, helt i vår stil!

Den största fjällstationen som STF driver är Haukeliseter som ligger vid väg i södra delen av Hardangervidda. En perfekt utgångspunkt för den som vill besöka denna vidsträckta och imponerande fjällplatå. Området kring Haukeliseter erbjuder också fina topptursmöjligheter och enastående förhållanden för kite på sjön Ståvatn som ligger utanför dörren.

På Haukeliseter är det öppet året runt och det erbjuds boendealternativ för alla önskemål och plånböcker. Från sovsal till rum med hotellstandard. Maten kan du självklart äta i restaurangen. Matkonceptet kallas Crossover och där möter råvaror från lilla Norge smaker från hela världen.

Genom att bli medlem i Den Norske Turistforening stöttar du arbetet med att hålla fjällvärlden öppen i vårt västra grannland. Men du vet väl att du som medlem i Svenska Turistföreningen erbjuds samma rabatter på boende i de norska stugorna som medlemmar i DNT. Medlemmar i DNT har självklart också rabatt på boende i Svenska Turistföreningens anläggningar. Samarbete över gränsen, för att du och jag ska kunna uppleva den fantastiska naturen som finns runt omkring oss på ett smidigt sätt.

Det ska bli spännande att få besöka Haukeliseter och övriga stugor längs vägen mot Nordkap!

Hälsningar,

Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s