Skidgång i Strutsabacken

På tisdagskvällarna brukar vi vara ett gäng som träffas i Strutsabacken i Huskvarna för att gå skidgång. Själva slalombacken är ca 80 höjdmeter men man kan följa en stig ännu längre ner och då blir det cirka 110 höjdmeter per vända. För mig tar det strax under fem minuter att gå denna sträcka. Oskar Lund brukar vara den som drar ihop det hela och väl på plats får man veta domen. Kortare vändor i stenhårt tempo eller fullånga i hårt tempo. Normalpasset brukar bli 6 stycken långa. Idag visade det sig att det var 10 stycken som stod på schemat…

Skidgång är en riktigt bra träningsform. Att gå uppför med stavar gör att hela kroppen aktiveras och hjärtat får jobba riktigt hårt. Personligen har jag lättare att få hög puls vid skidgång jämfört med löpning.

Jag kände mig lite seg det första två vändorna men sedan vaknade kroppen till och det kändes bra. Jag orkade hålla farten uppe alla 10 vändor.

Skidgång Strutsabacken. Oskar Lund, Emil Dahlqvist, David Erixon.

Tre trötta men nöjda gossar efter 10 avklarade vändor och cirka 1100 höjdmeter i benen. Oskar Lund, Emil Dahlkvist och jag. Både Oskar och Emil är riktigt starka uppför vilket ger bra motivation då jag får bita i ordentligt för att inte bli allt för långt efter. Emil tävlar för övrigt flerdagarstävlingar i multisport med laget FJS så han är tämligen van vid långa pass…

Men skidgång är verkligen inte bara för fysfenomen som Emil och Oskar. Jag gissar att vi ikväll var totalt 25 personer i strutsabacken. Självklart väljer man själv hur hårt man vill gå och hur många gånger, Oskar bestämmer inte över alla. Men trots att vi inte går alla tillsammans blir det ändå en härlig gemenskap. Kan varmt rekommenderas.

//David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s