Utrustningen från Primus har kommit

Primusleverans Foto:David Erixon

Känns nästan lite oförskämt att med ständigt glada tillrop glädja sig över nya paket. Det är dock så att det är väldigt kul att öppna paket, särskilt med så här roliga saker.

Primus är väl mest kända för sina kök. Pålitliga grejer som t ex var med Amundsen till sydpolen, Hillary/Tenzing till Mount Everest och Erixon/Vestergård på vitabandet. Vi kommer denna tur att köra på ett Omnifuel. Ett riktigt bra och effektivt kök som vi använder tillsammans med Eta-kastrullerna som har värmeväxlare. När jag skidade vitabandet gjorde vi åt endast 4,2 liter bensin, sjukt lite kan jag berätta för dig som inte har något att jämföra med. Förklaringen är till viss del på att vi på dom 64 dagarna bodde inomhus 25 nätter. Vi försökte också alltid fylla upp våra termosar när vi passerade rinnande vatten. Men köket och kastrullerna är verkligen ruggigt effektiva.

Därtill kommer vi att använda termosar från primus. Vi har termosar både till varm och sval dryck. Har man sitt dricksvatten i en vanlig vattenflaska under smällkalla vintern är det annars lätt hänt att man glömmer bort att värma på det lite ibland. Konsekvensen blir då att man vips har ett isblock i hela vattenflaskan, otroligt frustrerande. Dels för att det inte går att dricka, men främst för att du likväl måste släpa med dig vikten av vattnet tills du har möjlighet att smälta isen.

Vi kommer även att använda matlåder, skedar och pannlampor från Primus.

/David

Annonser

2 thoughts on “Utrustningen från Primus har kommit

    • Precis. Varannan dag får man ju ligga i divanen(pulkan), äta vindruvor och bli matad…

      Kan ju även berätta att det i de färgglada matlådorna ligger kåsa, sked, saltkar etc. Ifall man skulle vilja äta själv någon dag, eller natt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s