Hitta guldkornen i leran!

Snöfall Foto:David Erixon

Igår kom säsongens första riktiga snöfall här i Sevdabo. Inte många centimetrar men det blev i alla fall helt vitt. Mysigt!

Rullskidor Foto:David ErixonIdag på morgonen hade snöandet gått över till tungt regn och temperaturen visade +2 grader, inte lika mysigt. Att då känna glädje inför mitt stundande pass på rullskidorna var ganska svårt. Jag tänkte att det kommer bli jättekallt, jätteblött och jättetråkigt. När jag så en timme senare än planerat till slut kommer ut blir jag förvisso blöt men jag har ju klätt på mig och behöver absolut inte frysa. Dessutom märker jag att kroppen svarat bra på all träning i Bruksvallarna för jag får till ett ordentligt klipp i stakningen. Sådant tryck har jag inte haft sedan förra vintern. Jag är plötsligt helt tillfreds med tillvaron och känner träningsglädje.

Oavsett vad jag tar mig för här i livet så har jag lätt att i förväg fokusera på det som eventuellt kan bli jobbigt. Men i nittionio fall av hundra går ju saker lättare än värsta tänkbara scenariot. Jag har alltså grubblat över något som inte kommer att hända och varit nervös i onödan. Med andra ord är det bättre att bara att ta tag i det som ska göras. ”Kööör bara kööör” som Patrik Larsson i radioprogrammet ”Mammas nya kille” skulle ha sagt. Och väl igång välja att fokusera på de guldkornen som ligger även i den tråkigaste lervälling.

Mitt guldkorn just nu efter passet är ett stort glas oboy!

/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s