En dag på kontoret

På väg hem från Bruksvallarna stannade David till hemma hos mig i Sundborn. Vi har nu upprättat tillfälligt kontor. Dagens arbete har mest handlat om att planera själva rutten för turen. Med hälp av kartor, tidigare fjällfarares erfarenheter och Google Maps försöker vi bilda oss en uppfattning om terrängens beskaffenhet för att kunna staka ut vår färd genom den Skandinaviska fjällkedjan. Ett tidsödande jobb. Det är ett ständigt mätande och eviga diskussioner om vägval. Branthet, längd, lavinfara och osäkra isar på uppdämda sjöar är faktorer som måste vägas mot varandra. Ibland krånglar elektroniken. Då blir vi arga. Men för det mesta är det bara spännande och suget efter att få ge sig iväg är stort. Man känner sig lite som ett hundspann väl förankrat i marken. Man är ivrig att få komma iväg. Det rycker i kroppen. Man tar ett språng och linan sträcks men släden står kvar. Det är trots allt inte dags ännu. Att resan börjar hemma vid köksbordet med utvecklad karta har aldrig känts mer riktigt än nu.

Inom en snar framtid hoppas vi kunna presentera vår tänkta rutt. Självklart kan den komma att ändras under turens gång. Det är till och med troligt. Men att den startar vid Lindesnes fyr och slutar i Nordkap, det vet vi.

Samtidigt som vi stakar ut rutten planerar vi också in våra matdepåer och vilodagar. Är det någon som ska åka bil till Norge i slutet på detta år och under början på nästkommende och kan tänka sig att ta med en banankartong i bilen så får man gärna höra av sig!

Vi kommer att sitta här på vårt kontor under hela morgondagen. Är det någon som vill komma förbi och överraska med något gott så fixar vi med kaffe och te!

Trevlig kväll!

/Niclas

Annonser

2 tankar om “En dag på kontoret

  1. Det är otroligt inspirerande att läsa om era förberedelser och ert äventyr. En dag ska jag själv sitta där på mitt ”kontor” och förbereda mitt egna långäventyr 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s