Bruksvallsloppet 2012

Idag inleds den svenska längdskidssäsongen på allvar i och med att Bruksvallsloppet går av stapeln. Det är tävlingar i dagarna tre. Idag är det klassisk stil, imorgon fristil och på söndag sprint i fristil. Typ hela den svenska skideliten är här och dessutom flera internationella åkare såsom exempelvis Devon Kershaw. Är man som jag intresserad av skidåkning är det en mycket motiverande miljö att träna och vistas i. Att på träningspassen få se och inspireras av dessa världsstjärnor är väldigt stimulerande. Idag fick jag till exempel morsa på Charlotte Kalla uppe på fjället. I affären stod jag och valde mjölk samtidigt som Olga Zaitseva. När jag plockade ner i kassen fick jag göra det samtidigt som Anna Haag och Emil Jönsson. Det är alltså inte bara de vackra fjällen och den fina skidåkningen som gör att jag trivs här utan det är många faktorer.

Igår skidade jag full av inspiration både långt och länge. Oskar och Peter säger att jag skidade längre än dom bara för att jag är den enda i sällskapet som inte kör i något landslag. Oskar kör mountainbikeorientering i landslagströja och Peter skidorientering. Jag hävdar att idrotter som inte är med i OS inte räknas men det biter inte. Funderar på att skapa ett långturslandslag för dom som gör skidturer som är längre än låt säga 250 mil. Kanske skulle jag där ha en chans att platsa, det kan inte vara många kandidater där. Eller så kanske jag nöjer mig med att att få skida långt och länge för att det är så härligt. Det blev igår hursomhelst sex timmars skidåkning och en sträcka på åtta mil. Typ en trettiondedel av Norge på Langs.

Under gårdagens pass passerade jag för övrigt ett ställe som heter Klinken och ligger längst in i samma dal som Bruksvallarna och Ramundberget. Nu var det bara någon decimeter snö men när vi passerade här på Vita bandet var det annat. Flera decimeter lössnö och vi kunde surfa ner till Klinken med våra pulkor, ashärligt. När vi sedan skulle börja stigningen upp ur dalen var det slut på härlighet. Vi följde leden mot Fältjägarstugan men ingen hade skidat där innan och det blev en av turens tuffaste stigningar, men sjukt fint. Bjuder på ett par bilder från den dagen.

Idag ska jag som sagt serva Oskar och tänker då ta med mig kameran ut i spåret. Lägger upp lite bilder från tävlingen här framöver. Men han tävlar ju inte hela dagen så jag räknar med att träna en del också.

/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s