Skidpremiär

Rullskidor i all ära. Men inget slår den äkta varan! Det är faktiskt få saker som slår känslan av att få flyga fram (läs stappla fram) över snö. Känna hur hjärtat bultar i bröstet och att musklerna blir stumma. När man är på väg att ta slut når man backens krön och hinner förhoppningsvis vila upp sig ett tag innan nästa stigning. Skidåkning är en fantastisk träningsform då flera av kroppens stora muskelgrupper aktiveras i ett dynamiskt arbete, vilket är en viktig förutsättning för att få hjärtat att slå. Förutom en fin naturupplevelse bjuder skidåkning även på förbättrad kondition och uthållighet.

I Orsa Grönklitt har man tack vare sparad snö från föregående säsong och flitigt tillverkande av snö denna säsong en för dagen 2km lång slinga att åka skidor på. Dragna spår för både klassiskt och skate med riktigt bra förhållanden.

Trots att vädret för dagen bjöd på 4 plusgrader och ihållande regn möttes jag av ett 30-tal bilar på parkeringen. I spåret var det gott om folk. Men tack vare spårets bredd var det aldrig trångt. Förutom de lokala skidgymnasierna hade såväl elitåkare som glada motionärer hitta ut i spåret.  Lokala klubbar som Leksand SK, Orsa SK och IFK Mora var självklar representerade. Men även mer långväga gäster som IK Rex fanns på plats. Skymtade till och med en vitblå mössa med texten Hallby.

Skidhälsningar,

Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s