Kebabrullen 2012

Igår genomfördes rullskidtävlingen Kebabrullen för andra gången i världshistorien. Med ett så fyndigt och bra namn ville jag självklart stå på startlinjen. Man körde två varv på en väl markerad bana och den totala längden mätte 17 km. Efter loppet så var det självklart afterrace med just kebabrulle i Jönköping. Initiavtivtagare till loppet är Per Orestig så ett stort tack till honom.

Det var inte något enormt stort startfält men naggandes gott. Det bildades snabbt en tätklunga på 5 man som drog iväg, jag var inte en av dom. Jag matade dock på så gott jag kunde och uppför kände jag mig stark och såg att jag börjat ta in på en som släppt tätklungen. Jag kom ifatt i slutet av första varvets stigning. Kunde sedan inte göra så mycket på platten och utför men när stigningen började igen på andra varvet så försökte jag tända den berömda grillen och fick en lika berömd ”liten meter”. Det gjorde att brasan tog sig ordentligt och jag kunde gå ifrån och skida in på en femteplats.

Kebabrullen 2012 Foto:David Erixon

Här frotterar jag mig med den småländska skideliten, guld- och silvermedaljörerna. Emil Ekman som vann står till höger. David Siebers i mitten var alltså tvåa. Båda två är med i den småländska skidsatsningen Skiteamsyd.

Just rullskidtävlingar är väl kanske inte min paradgren men det är alltid kul att tävla och jag får mig ett riktigt bra träningspass i högt tempo. Jag jämförde dagens lopp med mina tider på den första Kebabrulle som gick 2010 och såg att jag körde någon minut snabbare idag så det känns bra.

För den som vill se resultat så finns det här.

Jag tog med mig en filmkamera under loppet och har klippt ihop lite från tävlingen. Håll till godo!

/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s