Nu är det jul igen!

Nu har tomten kommit med nya paket till Sevdabo. Denna gång är avsändaren Aclima och det var ett stort paket fullt med underställ, kalsonger, sockar och en massa andra bra att ha grejer i ull. Jag ska åter ikläda mig rollen som modell för att visa och berätta om dessa värmande härligheter. För det första vill jag ännu en gång understryka att jag tycker att underställ i ull är outstanding. Dels för deras värmande egenskaper men inte minst för att det dröjer riktigt länge innan de börjar lukta illa, om man jämför med till exempel syntet.  En inte helt oviktig aspekt när man är ute på långtur.

Mycket grejer blir det.

Nu är det jul igen Foto:David Erixon

En normal skiddag kommer vi att bära underställ i nät från serien woolnet. Dessa underställ är lätta, värmer bra och sitter otroligt skönt på kroppen.

Aclima woolnet Foto:David Erixon

När det frampå vårkanten börjar bli varmare ute eller om vi vill förstärka nätunderstället så drar vi på oss en tröja från lightwoolserien. Dessa är tunnare och alltså något svalare. Tillsammans med en woolnettröja hjälper den till att hålla kvar luften i nättröjan och förstärker dess egenskaper vilket ger synergieffekter.

Aclima Lightwool Foto:David Erixon

På kvällarna eller om det är en riktig kall dag så kör vi på ett tjockare underställ(warmwool)  såväl på ben som överkropp. En favorit här är Hoodie with zip. Går att öppna i halsen när det bli varmt och har en inbyggd balaclava som värmer gott när det blir kallt.

Warmwool hoodie zip Foto:David Erixon

Warmwool hoodie zip Balaclava Foto:David Erixon

Utöver detta kommer vi att ha lite praktiska accessoarer såsom handledsvärmare och en slags krage som kallas neck gaiter. Det är en tub i ull med den fiffiga detaljen att den framför munnen endast består utav ett tunt nät så att det ska funka fint att andas genom den. Man kan med andra ord ha ansiktet helt skyddat i busväder.
Ytterligare en trevlig detalj är kalsonger med windstopper, kommer att bli så skönt.

Smarta detaljer Foto:David Erixon

Vid riktigt hårt väder har jag med andra ord det som krävs för att ändå kunna gå runt och mysa. Och om kassan skulle vara lite skral efter turen har jag även lämpligt utstyr för en påfyllning…

Välskyddat ansikte Foto:David Erixon

Återigen, jag blir så sugen på att få börja turen!

/David

Annonser

4 tankar om “Nu är det jul igen!

  1. David! Jag kommer bara att tänka på när du hade aclimaunderstället med balaclavan på dig, och tog på luvan fast inte kragen. Om du behöver pigga upp Niclas nån gång i vinter kan du ju passa på att roa bloggläsarna också för det ser så fruktansvärt roligt ut!

    • Ja men visst är det snyggt! Det önskemålet ska jag se till att infria. Körde det ibland på förra turen men Fredrik lät sig inte imponeras utan tyckte det såg tramsigt ut och hävdade att det var felaktigt användande. Jag menade dock att jag hittat ytterligare ett sätt på vilket jag kunde använda detta fiffiga plagg. Foto kommer under turen.

      /David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s