”Jag vägrar att dö nyfiken”

Att drömma är en sak. Men att våga förverkliga sina drömmar är en helt annan. Anita Hodin är ett lysande exempel på det senare.

Anita är född och uppväxt i Mörbylånga på Öland där hennes pappa arbetade som fiskare och drev fiskebutik. Arbetet som dekoratör förde Anita till Sandviken där hon gifte sig och fick sonen Thomas. Äktenskapet slutade dock i skilsmässa och flyttlasset gick åter till Mörbylånga efter 14 år på olika platser i landet.

1988 åkte Anita på semester till Gran Canaria. En resa som skulle förändra hennes liv. Det var inte bara platsen San Agustin hon förälskade sig i under den två veckor långa semestern utan även i den elva år yngre Pepe Segurra Gerra som arbetade på Tropic Bar, som Anita besökte. När semestern var över följde Pepe med till flygplasten för att vinka av Anita. Ljuv musik hade uppstått mellan dem båda och Anita bestämde sig för att testa om semesterförälskelsen kunde utvecklas till nått mer. Efter några kortare och längre semestrar till Gran Canaria bestämde sig Anita för att satsa på riktigt.

– Jag vägrar att dö nyfiken, säger Anita Hodin.

Hon tog steget fullt ut, sålde allt som gick att sälja från bohaget i Sverige och flyttade söderut.

Till jul i år har Anita och Pepe drivit sin restaurang Anita & Pepes Bodega i 23 år. På menyn finns över 80 olika rätter, mestadels svensk husmanskost. Vilket tilltalar svenska besökare. Men även spanska rätter serveras. För den som önskar serveras spansk paella vilket Pepe är specialist på att tillaga.

Hade inte Anita nappat på att åka med till Gran Canaria 1988 hade hon troligtvis varit kvar i Kalmar eller någon stans på Öland idag. Kanske hade hon haft det lika bra där, men hon ångrar inte en sekund att hon vågade bryta upp och förverkliga sin dröm. Trots att Anita är en bit över 65 finns inga planer på att trappa ner.

– När man summerar sitt liv är jag övertygad om att det enda man ångrar är det man aldrig gjorde. Det är aldrig försent att förverkliga sina drömmer, avslutar Anita.

Du kan följa Anita och Pepe på dera hemsida eller på Facebook.

Tack för ett inspirerande möte!

Övrigt värt att notera:

–       Svenskar vill gärna känna sig som hemma, även utomlands.

–       Glöm inte att smörja fotsulorna om du ska ligga mycket på mage i solen.

–       Ät en glass, det är de Luxe!

Soliga hälsningar,

Niclas

Annonser

3 tankar om “”Jag vägrar att dö nyfiken”

    • Hej Anita!

      Du är en inspiration för oss alla! Tack för att vi fick ta del av din livshistoria, ett lysande exempel på att det aldrig är försent att fånga drömmen.

      /Niclas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s