Nya smultronställen

Idag tog upptäckarlusten överhanden. Så vi hyrde en bil och lämnade öns turistfällor.

I San Agustin, som ligger på Gran Canarias södra del, är det sol och bad som regerar. Området kan skryta med över 330 soldagar per år, om det nu är sol man gillar. Men ön har ett väldigt varierat klimat. I mitten finns höga toppar med Pico de las Nieves som är denhögsta med sina 1949 meter över havet. Som hemma, fast annorlunda.


I söder är klimatet torrt. Men på de nordliga delarna fastnar molnen på de höga topparna, pressas uppåt, kyls av till regn och skapar en rik vegitation och grönska. Här växer skogarna på hög höjd medan det på låg höjd bara växer planterade palmer som konstbevattnas. Inte som hemma, bara annorlunda.

Först styrde vi kosan västerut längst med kusten till den lilla fiskebyn Puerto de Mogán. Ett pittoreskt litet ställe med en vacker strand och bra restauranger. Betydligt trevligare, enligt mig, än turistorterna San Agustin och Maspalomas.

 

Därifrån åkte vi vidare norrut upp i bergen och öns grönare delar. Där odlas bananer, tomater och citroner. Målet var marknaden i San Mateo. Varje söndag säljs veckans skörd av lokala grönsaker, frukter och andra typer av förnödenheter. Ett myller av människor. Trafiksituationen var en mardröm för den som sökte en parkering men en dröm för en lapplisa som jobbar på ackord. Jag kan verkligen rekommendera att hyra en bil och upptäcka mer än bara strand och hav för den som besöker Gran Canaria.

Oavsett om man turistar lokalt på hemmaplan eller i ett annat land så är det underbart att stilla sin upptäckarlust. Det är bara att bege sig ut med öppet sinne!

 

För övrigt så anser jag att barfotalöpning på stranden i soluppgången är en härlig upplevelse och en fin träningsform.

Länge leva upptäckarlusten!

Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s