Höstcykling eller snarare Bike & talk

Nu ligger ju walk & talk bättre i munnen men att vara ute och cykla i ett lagom hårt tempo bjuder på många möjligheter till goda samtal. Redan de gamla grekerna brukar man ju säga och så även i detta fall. Aristoteles vandrade oftast omkring tillsammans med sina lärjungar när de förde filosofiska samtal, de kallades därför peripatetiker (från grekiskans att gå omkring). Nu vill jag inte påstå  att dagens samtal kretsade kring tung grekisk filosofi men det blir många trevlig samtal när man umgås på detta sätt.

Downtown Taberg Foto:David Erixon

Min kompis Eskil tog det trevliga initiativet att bjuda in till lördagscykling och vi var fyra personer som möttes upp downtown Taberg på lördagsförmiddagen. Målet var att cykla och ha trevligt tillsammans ett par timmar. Rundan för dagen gick via metropolerna Bratteborg och Bondstorp.

Turen inleddes som så ofta förr med det sedvanliga snacket kring att mörka sin form. ”Jag har inte tränat sedan dess”. ”Jag hinner bara cykla..” osv. Det verkar på något sätt höra till och jag är inte bättre/sämre än någon annan utan drar mitt strå till stacken. Denna mörkning, som är väldigt kul att lyssna på, brukar dock snabbt övergå till mer normala samtal vänner emellan som inte setts på länge.

Höstcykling Foto:David Erixon

Nästa återkommande inslag på en sådan här cykeltur brukar bli lite backhets. Alla brukar vara överens om att det ska bli ett lugnt och stilla distanspass, vilket det också brukar bli. Men man är ju ändå lite nyfiken på hur man står sig jämfört med polarna så vid turens längsta stigning brukar tempot successivt skruvas upp för att på krönet sluta med en spurt. Väldigt kul och väldigt nyttigt men aldrig något som är ”planerat”.

Cykla är fest. Foto:Eskil Laago

Jag älskar det här att syssla med en massa olika former utav träning. Cykla, springa, skida, paddla osv. Det skänker dels en stor variation åt träningspassen men framförallt så tror jag att det minskar risken för att bli skadad och jag får en kropp som är ordentligt genomtränad. Det känns alltid bra men extra bra inför den utmaning som just nu ligger framför.

Till dig som tänker att det inte går att cykla på hösten vill jag säga att det går utmärkt. Det är bara att ta på sig lite extra och så kan man mysa fram alldeles varm och go.

Tack för passet.

/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s