Hola!

Den begynnande vintern där hemma i Dalarna har för tillfället bytts ut mot sommar på Gran Canaria. Klar, kall luft som fyller lungorna vid varje andetag och det knarrande ljudet från snön under skorna har för några dagar växlats till strålande sol från en klarblå himmel och varm sand mellan tårna.

Jag slås av hur kontraster fyller livet med kvalité. Kontrasterna behöver inte vara så drastiska att de innefattar en total klimatförändring skapad av en sex timmars flygresa, för att de ska bli betydelsefulla. I vardagen kan vi hela tiden skapa kontraster. Exempelvis mellan arbete och fritid, mellan aktivitet och vila, mellan social samvaro och vald enskildhet eller mellan utmaning och trygghet. Det är väl aldrig så skönt att få komma in i stugan och njuta av värmen från brasan med en kopp varm choklad i handen som efter en dag ute på vinterfjället när vinden viner och kylan biter i kinderna. En kall dusch efter en varm bastu är toppen! Men får man duscha kallt på grund av att varmvattenberedaren gått sönder är det inte alls toppen. Två skilda företeelser kan tillsammans skapa något oslagbart. Men utan det ena blir det andra inte lika mycket värt. I vissa fall kanske rent av olidligt, ohälsosamt eller farligt. Man kanske kan beskriva kontraster som att hitta en balans i livet.  Det man i vissa delar av världen skulle referera till som Yin och Yang.

Löpning på stranden

Imorgon säger väderprognosen att vindriktningen ska ändras och bli perfekt för kitesurfing här på södra delen av ön. Lite aktivitet blir en skön kontrast till dagens strandhäng och ett härligt tillfälle att drömma sig bort till fjällets vita vidder.

Soliga sommarhälsningar,

Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s