Småländsk skridskopremiär!

Då var skridskopremiären avklarad, i Småland! I min hemby Sevdabo har vi en liten damm. Inte särskilt stor men på dess is har jag spenderat många timmar genom åren. Nu har det varit kallt några dagar och jag har sett att isen växt till sig. Förr var jag där ett par gånger om dagen under isläggningstider och kollade vad den höll för. Har tappat stinget lite på gammeldar och inser vid året första koll att den redan hunnit bli 5 centimeter tjock, jippie!

Skridskopremiär

Det vara bara att gå in och hämta skridskorna. Som sagt inte särskilt mycket yta att åka på men ändå en fantastisk känsla att dansa fram över kärnisen. Att känna hur skären skapar fart, le  och samtidigt vara lite spänd över att isen knakar. Premiären är alltid speciell.

Ser tyvärr ut att bli lite varmare framöver så de större vattnen lär nog dröja ett tag till och denna isen kanske smälter bort. Men samtidigt är det ju det som är den stora tjusningen men långfärdsskridskor. Man vet aldrig hur isen kommer att se ut nästa dag och när det väl går att åka gäller det att passa på för rätt var det är så dröjer det ett år till nästa gång.

/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s