Stick ut och elda i helgen!

­

Eld - Foto:David Erixon

Att sitta framför en eld, se hur lågorna flammar, höra veden spraka, bli alldeles varm och känna doften av mat och rök. För mig är det något av det bästa som finns men ändå gör jag det alldeles för sällan. I veckan hade jag dock besök i Småland av två brasglada kollegor från Jämtlandsfjällen. Vi packade ner lite godsaker i ryggsäcken, tog med muurikkan, sovsäckar och drog till skogs. Först eldade vi och lagade mat utomhus och sedan övernattade vi i en enkel kolarkoja. Inga avancerade appar, eller blinkade neonskyltar. Endast människa och natur i all enkelhet.

Muurika - Foto:David Erixon

Att få umgås på detta sätt är något vi människor gjort i alla tider och något jag tror att vi mår väldigt bra utav. En trygghet och ett lugn infinner sig så att vi kan bli både här- och närvarande. Vi kan lära känna oss själva och varandra bättre.

Vi lyckades pricka in en helt vindstilla kväll, röken steg rakt upp och luften var härligt klar. Att sitta framför en brasa, ibland prata, ibland bara vara tyst, ibland diskutera och ibland bara vara. Det slår helt klart den bästa utav tv-underhållningar. Min uppmaning till dig inför helgen är därför; Dra till skogs och njut!

Det är ofta en liten tröskel att komma ut men det är helt klart värt att kliva över den tröskeln.

Kolarkojan - Foto:David Erixon

Dela gärna en kommentar här om det blir någon brasa i helgen.

Varma brashälsningar
David

Annonser

5 tankar om “Stick ut och elda i helgen!

  1. Det är lite svårt att matcha det där brasmyset David!
    Själv har jag ägnat helgen åt att njuta av värmen från brasor i öppna spisen, nu när kylan fått grepp om timmerväggarna i stugan vid vägs ände. Jag står framför spisen och roterar som en korv på en grillpinne; när framsidan börjar hetta är det dags att vända den kalla ryggen mot elden o.s.v. o.s.v. Det tar ett tag att få upp temperaturen, men sen är det desto goare i huset (och då brukar det vara dags att åka härifrån).
    När jag går ut i skogen blir det kanske även en och annan åkarbrasa – hehe.

    • Brasor i öppna spisen är väl så härliga. Att tända en brasa i ett utkylt hus eller fjällstuga och sakta känna hur temperaturen stiger är en enormt mysigt. Riktig livskvalitet. /David

  2. Så David, nu har vi varit lydiga! Söndagmiddagen tillagad på Muurikan. Bildbevis på fb. Visst är det härligt med öppen eld.

  3. Ping: Turist i Taberg | Norge på langs – de Luxe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s