På träningsläger i Hestra

Helgen som gick hade jag den stora förmånen att vara med på ett träningsläger i småländska Hestra. Detta var ett av tre läger som Smålands skidförbund genomför inför vintern.

Att få vara på träningsläger är något av det bästa jag vet och något jag varmt kan rekommendera. Jag menar inte att du måste åka till just Hestra med en massa skidåkare. Men att avsätta några dagar då man fullständigt får hänge sig åt sin träning, det är underbart. Att för ett par dag få känna sig som ett proffs och bara lägga fokus på träning, mat och vila. Jag skulle självklart kunna försöka träna hårt på egen hand en helg men det blir aldrig samma sak utan kommer alltid en massa andra saker i vägen. Saker som dels stjäl tid, men framförallt mitt fokus.

En annan nyttig sak är självklart att få träna med andra. Att förflytta sina mentala spärrar och se vad som faktiskt är möjligt. Det är ju dessutom otroligt kul att träffa likasinnade. Du kan se hur andra åker och förbättra din egen teknik. Kanske kan du till och med få tips av en instruktör som kan se vad du gör fel och säga hur du på ett enkelt sätt kan förbättra din teknik avsevärt.

Gångna helgen innebar rullskidtävling på lördag förmiddag. Efter lunch fick vi för skojs skull prova att skjuta lerduvor och på eftermiddagen var det 2 timmar kombinerad skidgång och distanslöpning, upp och ner för Isaberg en massa gånger. På söndagen blev det 3 timmar rullskidor på förmiddagen och på eftermiddagen avrundades helgen med ett pass styrketräning och innebandy.

Det jag oftast fascineras över efter ett läger är hur mycket kroppen faktiskt tål, att jag faktiskt klarar att träna dubbla pass några dagar på raken utan kroppen dukar under. Jag blir så klart mör men det har snart övergått till en starkare kropp med bättre kondition.

Vill du prova det här med träningsläger och tänja lite på dina gränser så kan jag rekommendera Svenska löparläger som erbjuder träningsläger bland annat i Jämtlandsfjällen.

Träna på, men glöm inte att vila och de Luxa lite också.

Backträning inför tävlingen/David

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s