Backträning uppför Taberg

Just nu är vi inne i ett skede där det är väldigt mycket skrivbordsförberedelser. Vi försöker knyta kontakter med lämpliga partners, planera vår rutt, vilken utrustning vi ska ta med och så vidare. Allt detta är fantastiskt kul och det är lätt att bli totalt uppslukad, jättehärligt.

Det är dock viktigt att komma ihåg att det är skidåkning vi ska syssla med 140 dagar i vinter, inte sitta på kontor. De fysiska förberedelserna är minst lika viktiga. Själv så har jag alltid åkt mycket rullskidor på höstarna, så även i år.

Backträning

Ett av de passen jag känner störst hatkärlek till är bergaintervallerna uppför Taberg. Ett sådant pass blev det för ett par dagar sedan. Brukar köra 5 vändor och varje tar drygt 6 min. Ett fenomenalt sätt att få riktigt bra träning för hjärtat. Tack vare att jag använder både armar och ben kan jag jämfört med löpning driva upp pulsen högre innan jag får mjölksyra. När jag når toppen är jag oftast bara några slag under maxpuls.

Att åka rullskidor ner är dock inte att tänka på, det är alldeles för brant. Då får jag istället skjuts så blir vilan lagom lång.

Självklart är det jobbigt under tiden men efter ett sådant pass har jag en otroligt skön känsla i kroppen. Skönt att få vara trött på grund av fysisk ansträngning och skönt att veta att kroppen kommer att vara stark när vi startar i Lindesnäs den 5:e Januari.

/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s